Cum care "noi"? "Noi" cititorii si "noi" jurnalistii. Pe toti ne intereseaza ce se va intimpla in 2005 cu cel mai de succes titlu al presei romane de dupa Revolutie
Criza de la Evenimentul zilei are o rezonanta speciala pentru redactia si pentru publicul Gazetei Sporturilor. Rindurile de mai jos vor nemultumi probabil atit patronatul Ringier, cit si masa ziaristilor revoltati. Ele sint insa necesare cititorilor nostri...
... care nu sint mult diferiti de cei ai "Evenimentului"
"Gazeta" e citita zilnic de aproape 500.000 de oameni, iar "Evenimentul" de aproximativ 700.000. Intersectia multimilor publicului celor doua ziare arata ca o mare parte a cititorilor sint comuni. Multi romani citesc "Evenimentul" si citesc "Gazeta".
Si pe Internet cele doua ziare sint vecine. In 2004, Evenimentul Zilei si Gazeta Sporturilor au dominat clasamentul celor mai citite publicatii romanesti.
In pofida faptului ca n-au fost niciodata in acelasi trust, cele doua echipe au avut atitudini asemanatoare in problemele esentiale ale sportului romanesc. De un deceniu, ziaristii care concep acum cele doua ziare s-au situat impotriva blaturilor. Au luptat contra influentei oculte a impresarilor. Au criticat conducerea Federatiei Romane de Fotbal. Au respins politizarea echipei nationale.
Cind impartasesti aceleasi valori nu e nevoie sa formezi coalitii. Totul vine de la sine.
Cum sa refuzi spaga de doua miliarde
Al doilea motiv care leaga cele doua ziare e faptul ca Razvan Ionescu, noul redactor sef al "Evenimentului", a fost pina acum citeva zile directorul executiv al "Gazetei".
Dupa un an si jumatate de lucru impreuna, pot scrie impacat ca ipotezele legate de simpatiile politice pesediste ale lui Razvan Ionescu sint fantezii.
Publicul nu stie, dar poate ca e timpul sa afle, ca in camp