Se vede ca are scaun la cap baiatu' asta, asa-si zic romanii intre ei, cu admiratie cand mai vad pe cate unul istet pe la televizor. Ce te faci insa, ce sa mai spui, daca omul nu numai ca-i lipseste scaunul, ci si fotoliul, masa, calculatorul si telefonul? Iar in discutie nu e de fapt un singur om, ci chiar vreo 30, intamplator au ba chiar membrii guvernului, in frunte cu primul ministru.
Una peste alta, circoteca mobilierului, jucata cu sarg zilele acestea de fostii si actualii guvernanti ar trebui sa ne ingrijoreze. Si asta pentru ca ambele tabere nu au facut altceva decat sa plaseze in zona umorului de Revelion un subiect cat se poate de serios. Bunaoara, am privit, ca si dumneavoastra probabil, la televizor, cum noii ministri isi aratau in fata cameramanilor birourile lipsite de mobilier si telefoane, tablouri, harti etc. Emotie in fata camerelor, indicatii pentru fotografi, manie proletara fata de fosti si o copilareasca bucurie ca pot demonstra cu ce grea mostenire se lupta dumnealor pentru noi, poporul: cam asta se putea citi pe chipurile multora dintre tinerii noi ministri.
In alta sala, de data asta mobilata, premierul combatea si el, e drept, cu o alta tinuta, cu un alt tip de discurs, dar calat pe aceleasi idei: nu voi mai tolera asemenea situatii, nu e normal ca fiecare sa ia ce-i place de la Palatul Victoria cand pleaca… etc. Nu-i de mirare nici reactia fostei echipe, care nu a tinut sa aduca la un alt standard discutia, ci a preferat sa sublinieze, de exemplu, ca procesele-verbale de predare primire n-au fost semnate pe genunchii lui Tariceanu (!) ci pe masa de consiliu.
Disputa, daca se poate numi asa, dintre fosti si actuali ne pune insa in fata unei realitati ingrijoratoare: cei care trebuie sa administreze o tara intreaga n-au fost in stare, in 15 ani, sa puna la cale si sa si respecte niste regulamente de ordine interioara. @N_P