Salata verde cu ficatei de pui si mere.
Ingrediente (pentru 4 portii): 150 g salata verde, 1 ceapa rosie, 3 mere (450 g), 4 linguri otet de mere, sare, piper, zahar, 1 lingurita mustar, 8 linguri ulei, 1/2 lingurita maghiran uscat, 40 g samburi de nuca, 500 g ficatei de pui, 2 linguri faina.
Mod de preparare:
Se spala salata, se alege si se lasa sa se scurga. Se curata ceapa si se taie rondele subtiri, iar merele curatate de coaja si de partea lemnoasa se taie in spalturi.
Se pun merele si ceapa intr-un castron. Se prepara sosul, amestecand 6 linguri de ulei, mustarul, otetul, sarea, piperul, maghiranul si un varf de cutit de zahar, se toarna peste mere, se amesteca bine si se presara deasupra samburii de nuca zdrobiti sau taiati bucatele.
Se spala ficateii de pui, se zvanta, se sareaza si se pipereaza. Se dau prin faina si se prajesc circa 4 minute in restul de ulei incins. Se scot din tigaie si se servesc fierbinti impreuna cu salata.
Ciuperci taranesti
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 ciuperci mari, 200 g linte (verde), 200 g bacon, 4 rosii marunte, 2 cepe potrivite, 2 linguri ulei de masline, 1 legatura codite de ceapa verde, 2 cuisoare, 1 legatura zarzavat de supa, sare, piper.
Mod de preparare:
Curatati ceapa, infigeti in ea cuisoarele si puneti-o intr-o cratita impreuna cu lintea si zarzavatul de supa (1 morcov, 1 patrunjel, 1/4 telina). Turnati peste ele apa rece (sa le acopere bine), puneti-le pe foc, circa 30-35 de minute, si cand s-au fiert, adaugati sare.
Intre timp, rupeti coditele ciupercilor si prajiti putin (3-4 minute) palariile in uleiul incins, pana ce se rumenesc usor. Scoateti-le din tigaie si puneti in locul lor baconul taiat fasii, si dupa ce s-a rumenit si el frumos (circa 5 minute), pastrati-l undeva la-ndemana.
Incingeti cuptorul la 210gr..
Tocati piciorusele c