- Privind in acest moment piata media, credeti ca se poate vorbi despre o reasezare a presei dupa alegeri?
- Cred ca suntem prea aproape de momentul alegerilor. Declaratiile recente ale presedintelui Basescu ne lasa sa intelegem ca suntem intr-o perpetua atmosfera post-electorala sau pre-electorala. Nu ma astept ca apele sa se limpezeasca prea curand. Sper insa din tot sufletul ca influentele politice si guvernamentale pe piata media sa inceteze, ceea ce va permite o rearanjare a presei, dar raportat la alte criterii decat la cele pro sau contra Guvernului.
- In aceste zile asistam, in peisajul media, la un fenomen tragi-comic : acea parte a presei care inainte de alegeri inchina ode, omagii fostei puteri, trece cu arme si bagaje de partea cealalta a baricadei, incercand sa faca acelasi lucru cu noii guvernanti. Sa fie aceasta menirea unei bune parti a presei, de "menestrei" ai puterii?
- Am vazut acest lucru si am remarcat deocamdata cu amuzament abundenta de imagini pe televiziune cu reprezentantii noii puteri. Am vazut un reportaj despre presedintele Basescu, despre cum si-a vizitat mama inainte de Craciun. Cu tot respectul - nu ma intereseaza acest gen de stire. Cu totii mergem la parinti de sarbatori. Acestea nu sunt lucruri care tin de rolul oficial al presedintelui Basescu. Am aflat noutati si despre cumnata dumnealui. Din nou - nu ma intereseaza. Una dintre capcane este aceasta - de a aplica noii puteri exact acelasi tratament aplicat celei precedente, in ideea ca asa trebuie sa te pui cu puterea ca sa-ti mearga bine. Exista, daca ati remarcat, si partea contrara - ziare care au fost pana acum foarte cuminti au devenit brusc foarte luptatoare. Acum cateva zile, daca nu ma insel, Libertatea a aratat ca se pune la dispozitia cititorilor care vor sa dea in judecata Guvernul pentru haosul rovinietelor. Minunat - ca atitudine civica, dar incredibil.