Sindicatele pun intarzierea pe seama neintelegerilor din coalitie si se tem de oamenii "parasutati in sistem". Adrian Miroiu, fost secretar de stat in timpul guvernarii CDR, pare a fi in carti pentru un post similar
Semestrul al II-lea al anului scolar 2004-2005 a debutat sub auspiciile incertitudinii. La mai bine de doua saptamani dupa numirea noului ministru al Educatiei si Cercetarii, inca nu se stie cine vor fi cei care vor ocupa posturile de secretari de stat pentru invatamantul preunivesitar si cel superior. Liderii sindicatelor din invatamant pun intarzierea anuntarii noilor secretari de stat pe seama neintelegerilor din sanul coalitiei guvernamentale.
Gheorghe Isvoranu, presedintele Federatiei Sindicatelor Independente din Invatamant - Spiru Haret (FSII), considera ca dificultatea desemnarii noilor secretari de stat evidentiaza o lipsa de pregatire la nivelul partidelor din Guvern.
"Mi-e teama ca aceasta intarziere sa nu conduca spre o degringolada. Din punctul meu de vedere, noul secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar trebuie sa provina din mediul preuniversitar", a spus Isvoranu. Desi oarecum rezervat, liderul Federatiei Sindicale “Alma Mater”, Razvan Bobulescu, ne-a dezvaluit ca pentru ocuparea postului de secretar de stat in invatamantului superior "Adrian Miroiu este in carti". Bobulescu a atentionat ca nu poate accepta intarzierea numirii noilor secretari de stat mai mult de o saptamana.
"E treaba partidelor aflate la guvernare sa nu mai tergiverseze (...) Un astfel de om trebuie sa cunoasca sistemul, nu sa fie parasutat din afara", a conchis Razvan Bobulescu. Trebuie precizat ca Adrian Miroiu, numele vehiculat in MEdC pentru ocuparea postului de secretar de stat in invatamantul universitar a mai ocupat aceasta functie si in timpul guvernarii Conventiei Democrate. Catalin Croitoru, presedintele Federatiei Ed