La mai putin de o zi de la "revolta" social-democratilor transilvaneni, liderii fiefului traditional al formatiunii conduse de Nastase ies si ei la rampa. Am avut si noi o intalnire si am stabilit "cam aceleasi lucruri", a declarat ieri, citat de Mediafax, presedintele PSD Neamt, Ioan Muntean.
Sustinand ideea unei reforme profunde a partidului, 14 sefi de filiale PSD din Transilvania si Banat au criticat, luni, dur politica de la centru a partidului. Cu toate acestea, ei cred ca nu schimbarea lui Adrian Nastase trebuie sa fie tema de discutie, ci mai degraba "problema Iliescu", de la care nu se asteapta sa fie "marele reformist al PSD". Liderii social-democrati au subliniat, totodata, ca prima directie de actiune se refera la modificari in statutul partidului pentru o democratizare si modernizare reala a acestuia.
"Intr-un partid care se respecta, punctul de vedere al acelora care il compun este ascultat. Sunt sigur ca asa va fi si la noi, mai ales ca aceasta initiativa este de bun simt", este de parere liderul nemtean al social-democratilor. El a spus ca astfel de framantari au fost in "mai toate organizatiile" si sustine ca si presedintii de organizatii din Moldova au avut o intalnire la care au stabilit "cam aceleasi lucruri" pe care le-au anuntat cei din Transilvania si Banat.
"Noi nu am facut documente. Cei din Transilvania s-au dovedit a fi un pic mai rigurosi", a spus Munteanu.
"Dupa 28 noiembrie activitatea politica a PSD a fost abandonata total si, firesc, multi din partid simtim nevoia sa trecem la actiune, sa repornim caruta in ceea ce priveste activitatea politica. Trebuie sa ne pregatim pentru viitoarele alegeri", este de parere presedintele PSD Botosani, Constantin Contac.
Pana si Marian Oprisan schimba macazul. "Conducerea partidului trebuie schimbata suta la suta, sa intram in randul tarilor UE. In tarile din UE nu