Institutiile publice si bancile isi vor intocmi situatiile financiare dupa 1 iulie numai in moneda noua, leul greu, potrivit unui proiect de ordonanta discutat, ieri, in Comisia de Dialog Social de la Ministerul Finantelor Publice (MFP). Proiectul de act normativ modifica Legea 348/2004 privind denominarea monedei nationale.
Forma nemodificata a legii prevede ca institutiile mentionate isi vor intocmi situatiile financiare aferente perioadei 1 iulie - 31 decembrie, atat in moneda veche, cat si in cea noua. Modificarea a fost propusa pentru a simplifica contabilitatea celor doua tipuri de institutii, care intocmesc situatii financiare trimestriale si anuale.
Astfel, situatiile financiare de la 30 septembrie si 31 decembrie ar fi trebuit intocmite atat in moneda noua cat si in moneda veche, ceea ce presupunea ca, dupa calcularea situatiilor financiare in moneda noua, sa se treaca la conversia in lei vechi si sa se intocmeasca alte situatii financiare. Denominarea monedei nationale presupune taierea a patru zerouri din coada leului.
Noile bancnote si monede vor intra in circulatie la 1 iulie si vor circula in paralel pana la 31 decembrie 2006. Toate preturile vor fi afisate in ambele variante, in mod obligatoriu, cu patru luni inainte, incepand de la 1 martie. Institutiile publice si bancile isi vor intocmi situatiile financiare dupa 1 iulie numai in moneda noua, leul greu, potrivit unui proiect de ordonanta discutat, ieri, in Comisia de Dialog Social de la Ministerul Finantelor Publice (MFP). Proiectul de act normativ modifica Legea 348/2004 privind denominarea monedei nationale.
Forma nemodificata a legii prevede ca institutiile mentionate isi vor intocmi situatiile financiare aferente perioadei 1 iulie - 31 decembrie, atat in moneda veche, cat si in cea noua. Modificarea a fost propusa pentru a simplifica contabilitatea celor doua tipuri d