Interesul urias pentru zona Vacaresti, situata la doi kilometri de centrul Capitalei, a stirnit numeroase dispute de-a lungul timpului intre fostii proprietari si guvernele post-comuniste. Oamenii au fost deposedati abuziv inainte de ?89 si au sperat ca ?emanatii? revolutiei ii vor repune in drepturi. Multi au indurat zeci de procese, au mers si la Curtea Europeana, fara succes insa. Intre timp, zona a devenit un cimp invadat de balarii. De-a lungul anilor au fost facute zeci de proiecte, dar nici unul nu a fost pus in practica.
650 milioane de euro intinse pe 300 de hectare
Zilele trecute, amenajarea complexului de agrement din zona Lacului Vacaresti, un proiect initiat de fostul primar Vasile Mihalache, a fost readusa in discutie de catre autoritatile locale ale sectorului 4, edilul Adrian Inimaroiu anuntind ca va sustine realizarea acestuia.
Investitia presupune constructia a peste 800 de locuinte, a unui hipodrom cu piste de trap si galop, baze nautice, a unui teren de golf si unui club, a unui hotel ultramodern cu centru de conferinte, cazino si spatii expozitionale. De asemenea, in zona delimitata de Calea Vacaresti vor fi ridicate un centru IT, precum si doua centre socio-economice, iar in vecinatatea ruinelor fostei Manastiri Vacaresti va fi construit un mare complex comercial. Noile constructii vor ocupa peste 300 de hectare de teren, valoarea totala a investitiei ridicindu-se la aproximativ 650 de milioane de euro.
Fostii proprietari nu intra in planurile primariei
Potrivit reprezentantilor locali, Primaria Sectorului 4 nu are nici o contributie financiara la realizarea acestui proiect, insa este interesata pentru atragerea unei asemenea investitii. ?Vom face lobby catre toate autoritatile statului pentru inceperea, chiar din acest an, a constructiei viitorului complex de agrement?, a declarat primarul Adrian Inimaroiu.