Iliescu, Năstase sau altcineva. Sefii organizatiilor judetene ale PSD au venit ieri la Bucuresti pentru a discuta despre Congresul la care partidul isi va alege presedintele. O intalnire nu tocmai linistită după declaratiile ultimelor zile.
La doar sase luni după ce a zguduit partidul cu propunerea de "recalibrare regională", ingropată insă pe motiv de alegeri, iesirea la rampă a lui Ioan Rus si a liderilor transilvăneni, urmată de cea a pesedistilor din Moldova, a repus pe tapet nemultumirile din teritoriu.
Scorul pe muchie de cutit de la locale, si iesirea in iarna de la guvernare i-a determinat pe liderii organizatiilor sa reclame managementul prost de la centru. Cel putin declarativ, Adrian Nastase nu este contestat, ci mai degraba considerat victima lui Ion Iliescu.
Revenirea in partid a fostului sef al statului, mai ales dupa gafele de final de mandat, este considerata de tot mai multi lideri un pas inapoi. Asumarea unui rol decorativ este exclusa din start de Ion Iliescu, fara a lua in seama faptul ca partidul nu mai este acelasi pe care i l-a predat in urma cu patru ani lui Adrian Nastase.
Daca Ioan Rus a vorbit despre reforma partidului si innoirea lui, fostul presedinte, senator la 75 de ani, se declara reformatorul PSD si chiar "factorul lui de innoire". Ion Iliescu, fara a parea atins de criticile ce i se aduc, sustine ca se gandeste sa candideze pentru a onora invitatia Congresului partidului din 2004. Lucrurile sunt mai incurcate insa acum decat in urma cu cateva luni. Adrian Nastase, care i-a cerut sa preia conducerea, vrea acum sa candideze la un nou mandat de presedinte. Intelegerea era valabila in cazul unei rocade Kiseleff-Palatul Cotroceni. Insa, la doar cateva ore de la anuntul ferm de a intra in cursa, Nastase face un pas inapoi: "N-am sa candidez niciodata impotriva lui Ion Iliescu". Ion Iliescu a carui revenire ar pu