Stefan Varfalvi, prim-vicepresedintele UGIR: "Videanu ar trebui mai intai sa evalueze si dupa aceea sa vorbeasca"
"O exagerare, o agresiune la intimitate. Nu stiu cati vor fi de acord sa declare ca sunt saraci sau bogati. Cu alte cuvinte, prin aceasta cerere Statul acorda prezumtia de vinovatie tuturor romanilor. Daca maine as declara ca am in cont un milion de dolari, ar insemna o incalcare a secretului bancar. Prin astfel de declaratii, dl. Videanu da nastere unor stari de iritare. Eu sunt convins de bunele sale intentii, dar cred ca ar fi mai bine ca domnia sa mai intai sa evalueze, apoi sa faca astfel de declaratii. Cred ca daca o astfel de idee ar fi pusa in practica, verificarea autenticitatii declaratiilor ar intra in sarcina celor 7.000 de functionari din administratia financiara, cei despre care fostul ministru al Finantelor, Mihai Tanasescu, a spus ca verifica declaratiile pe venitul global".
Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Patronilor din Romania: "Nu cred ca exista resurse tehnice pentru centralizarea declaratiilor"
"O idee nobila si bine intentionata, dar nu cred ca exista conditiile tehnice ca intr-o perioada nu foarte mare de timp sa devina si realizabila. Nu cred ca exista asemenea resurse tehnice pentru centralizarea declaratiilor. O asemenea masura poate sa aiba o contributie in diminuarea evaziunii fiscale, dar nu este una de esenta. Pentru a nu mai avea evaziune fiscala trebuie eliminate cauzele. Un plus de control e bun, insa trebuie esalonat in timp".
Vasile Marica, presedintele Uniunii Functionarilor Publici din Romania: "Ale cui sunt averile romanilor care sunt in proces de divort?"
"Cine poate gestiona declaratiile de avere pe care le-ar depune cei aproape 17 milioane de romani, populatia activa pe acest segment si cine ar gestiona un asemenea bagaj informational? Ar trebui sa