* Totusi, presedintele Romaniei sa nu aiba nici macar 1.000 euro "in mana" e absolut jenant * Cu cazul Rafo, am dat semnalul ca nu vom mai tolera rau-platnicii * Programul "Cornul si laptele" va fi continuat - Combaterea coruptiei si cota unica de impozitare au fost principalele promisiuni ale Aliantei D.A. in campania electorala. Lupta impotriva coruptiei a vizat si un caz concret: Rafo Onesti. Pana acum ati suspendat ordonanta cu Rafo. Ce veti face in continuare?
- Cu cazul Rafo, noi am dat semnalul ca nu vom mai tolera rau-platnicii. La Rafo am incercat, mai intai, sa inteleg montajul care s-a facut acolo si care era cam asa: baietii nu plateau, cei de la Directia Finantelor Bacau incepeau executarea silita, apoi cei de la Rafo obtineau in instanta suspendarea executarii, dupa care cereau la Ministerul Finantelor o reesalonare a datoriilor pe care n-o respectau si iar se repeta povestea. Adica un fel de Tom si Jerry, asa, unde pisica nu prea vrea sa-l prinda pe soricel. Totusi, legislatia actuala, asa cum e ea, trebuia aplicata. Chiar daca legea falimentului nu e perfecta, trebuia aplicata. Daca s-ar fi dorit cu adevarat aplicarea legislatiei actuale nu s-ar fi ajuns la cazuri de tipul Rafo.
- In aceste conditii se poate vorbi despre o complicitate a unor oficiali din institutiile statului cu cei de la Rafo?
- Mi-e greu sa afirm acest lucru pentru ca nu am toate datele. Dar probabil ca procuratura si PNA-ul verifica acum toate aceste legaturi. Sa asteptam sa vedem ce vor gasi ei.
- In ce priveste introducerea cotei unice de impozitare de 16%, exista multe voci care sustin ca, desi este o masura buna, momentul aplicarii este riscant. Este sau nu asa?
- Eu nu cred ca exista un moment asupra caruia toata lumea sa cada de acord. Acesta este contextul, avem niste studii in spate, avem experienta tuturor celorlalte tari care au cota