Seful Politiei doljene, prezent marti la bilantul pe 2004 al Ministerului Administratiei si Internelor, ar fi trebuit sa se simta vizat de discursul presedintelui tarii, o data ce acesta a facut referire la "mafiotizarea judetelor si oraselor", rostind printre altele si numele afaceristului craiovean Genica Boerica, cel care a fost in nenumarate randuri favorizat de anchetatorii din subordinea lui. Se pare insa ca referirile clare ale presedintelui nu sunt de ajuns pentru domnia sa, nici audierile de la parchet sau controalele Corpului de Control al MAI si ale specialistilor din IGPR, o data ce Constantin Codita rezista inca in functie. Mai mult, toate incercarile presei de a-l contacta telefonic se izbesc de refuzul secretarei sale, doamna Petrescu, care de fiecare data il "acopera" spunand ca este "in judet" sau "in cladire" sau, pur si simplu, "nu este in birou". Asa ca, in lipsa declaratiei sale in legatura cu acuzatiile grave pe care i le-a adus presedintele cu ocazia prezentarii bilantului activitatii MAI pe anul precedent, ne vom multumi sa reamintim cazurile nesolutionate de domnia sa sau "uitate" in vreun sertar, precum si relatiile sale cu "personalitati" din lumea interlopa locala.
Apelul presedintelui catre politistii care ar trebui sa "ia judetele din mainile familiilor care le administreaza" si care fura de la stat, in fiecare luna, zeci de milioane de euro, ramane doar o vorba in vant.
Cei care au pus umarul la aceste fraude isi vad linistiti de treaba, stand comod in fotoliile lor de la comanda inspectoratelor si asteptand (poate) sa treaca cele sase luni de gratie.
Este cazul chestorului-sef Constantin Codita, seful Inspectoratului Judetean de Politie Dolj, care a inchis ochii in cazul ilegalitatilor comise de Genica Boerica, dispunand in sase dosare neinceperea urmaririi penale, precum si al controversatului afacerist craiovean ca