Arta tatuajului are deja traditie in Occident, unde se practica de foarte multI ani. Romania atrage clientii straini datorita preturilor scazute practicate de salonale de tatuaj, dar sI prin lucrari executate cu profesionalism. "Clientii mei sunt in cea mai mare parte din Europa de Vest, datorita promovarii pe care mi-am facut-o acolo prin intermediul lucrarilor. Motivul pentru care strainii apeleaza la mine este raportul calitate-pret (calitatea din Germania la mai putin de jumate din preturile practicate acolo), precum si faptul ca lucrez si modele la comanda (free hand)", a declarat pentru ZF Transilvania Ovidiu Popartan, proprietarul Ovidiu Tattoo din Sibiu.
Investitia de pornire pentru deschiderea unui salon de tatuaj este de aproximativ 10.000 de euro, in conditiile in care pretul unui echipament complet de tatuaj variaza in jurul sumei de 4.000 de euro (un set de culori costa 500 de euro, sterilizatorul-600 de euro, masina de tatuat - 400 de euro, pigmeti - 30 de euro pentru 30 de mililitri). Toate saloanele de tatuaj folosesc echipamente si materiale din import.
Primul salon din Transilvania
Jakuza's a aparut in 1991 sub forma unui mic cabinet de perforat urechi. In 1995, Jakuza's obtine autorizatie si incepe sa functioneze ca "tattoo studio", fiind deschis la numai o zi dupa primul salon din Romania si care se afla la Bucuresti.
Ideea le-a venit celor doi asociati in urma unor calatorii in strainatate. "Existenta unei traditii in arta tatuajului in tarile occidentale ne-a deteminat sa deschidem un salon la Cluj. Principiul de la care am pornit este ca, practic, orice afacere este profitabila in perspectiva. Toate lucrurile care se intampla in Vest sunt posibile si la noi. Este nevoie de mai mult timp, insa. Iar tatuajul, intrucat nu este inca o practica complet institutionalizata in Romania, mai are nevoie de timp si, mai ales,