In timp ce RAFO este luata la puricat de Parchet, managerii rafinariei, dar si liderii salariatilor RAFO ies si ei la atac. Astfel, ieri, in timp ce managementul sustinea la Bucuresti o conferinta de presa, liderii sindicali se plingeau la Onesti ca, din cauza scandalului, furnizorii nu mai vor sa lucreze cu RAFO si ca rafinaria a ramas fara titei.
Pe de alta parte, actionarii RAFO discuta in continuare despre fuziunea RAFO-Carom si constituirea unei noi companii, denumita “Moldova”.
Conducerea RAFO Onesti, numita de actionarul majoritar Balkan Petroleum, s-a plins ieri intr-o conferinta de presa ca a fost prejudiciata cu aproximativ 7.000 de miliarde lei de reprezentantul FMI la Bucuresti, Graeme Justice.
Intr-un “protest deschis” citit de managerii RAFO, doi dintre creditorii RAFO Onesti l-au acuzat pe reprezentantul Fondului Monetar la Bucuresti ca printr-o serie de declaratii publice a pagubit moral si material rafinaria si a “favorizat fatis o companie concurenta, Petromidia”.
Creditorii RAFO s-au aratat extrem de suparati pe Graeme Justice pentru ca a catalogat planul de reorganizare a RAFO drept “o renationalizare a companiei” si a afirmat ca “guvernul trebuie sa se miste rapid pentru a lichida compania”. Managerii rafinariei din Bacau spun ca vor sesiza forurile internationale, daca reprezentantul FMI nu retracteaza public afirmatiile facute.
La fel de suparati s-au aratat insa si pe membrii actualului cabinet care a decis suspendarea pentru trei luni a planului de reorganizare judiciara a RAFO. Managementul RAFO a lasat sa se inteleaga ca tratamentul aplicat RAFO tine tot de concurenta.
Patronul RAFO, Balkan Petroleum, nu s-a sfiit sa spuna ca “noul cabinet nu poate inspira incredere in ce priveste identificarea si aplicarea unei solutii corecte in cazul RAFO atita vreme cit premierul, un