Venetia, orasul din laguna, se pregateste de carnaval, unul dintre cele mai vechi si apreciate din lume. Procesiunile, spectacolele de commedia dell'’arte, petrecerile din minusculele hanuri venetiene, baile nocturne de multime si muzica se intercaleaza cu elemente strict contemporane.
Din cele mai vechi vremuri, Carnavalul venetian a fost o sarbatoare magica ce s-a raspandit asupra intregului oras. Sarbatoare a fastului si a misterului, editia carnavalului din acest an incepe in 28 ianuarie si se incheie pe 7 martie.
Cel mai vechi document, ce face referire la acest carnaval, dateaza din 2 mai 1268, in el fiind scris faptul ca mascatii nu au voie sa practice jocul "Ouale".
A fost o perioada intensa pentru venetieni pentru ca ei isi faceau singuri mastile si costumele pe care le purtau la parada si la petreceri, iar identitatea, sexul si statutul social pur si simplu nu mai existau.
Tinerii venetieni obisnuiau sa se intalneasca in grupuri galagioase si se recunosteau intre ei dupa ceea ce se purta in fiecare grup. Grupurile purtau nume-fantezii precum Cortesi, Ortolani, Sempiterni, iar menirea lor era sa pregateasca spectacolele din timpul carnavalului.
Intre anii 1487 si 1565 in Venetia au fost 23 de grupuri diferite. In timpul Carnavalului, venetienii obisnuiau sa se imbrace in multe feluri.
Un document intitulat "Diferite modalitati de tinute din timpul carnavalului purtate de femei si barbati in timpul secolului 18" vorbeste de costumele purtate atunci, dar si acum.
Cateva exemple ar fi: pescar cu undita, turc, doctor, scotian, avocat, spaniol, demon, vanator cu pusca, bucatar, taran, vaduva, macelar, rege cu sceptrul sau vanzator, astrolog, calugar, criminal, soldat sau dansator. Venetia, orasul din laguna, se pregateste de carnaval, unul dintre cele mai vechi si apreciate din lume. Procesiunile, spectacolele de comme