In sapamana 10-14 ianuarie, valoarea totala tranzactionata a inregistrat o usoara scadere de 8 la suta, pana la nivelul de 1.468 miliarde lei, scadere perfect explicabila daca tinem cont de prezenta Petrom la tranzactionare intr-o singura sedinta pe fondul desfasurarii AGEA. Media zilnica a valorii schimburilor a fost foarte ridicata, de 293 miliarde lei pe sedinta. Rompetrol Rafinare Constanta a ocupat prima pozitie in topul lichiditatii, insa pe ansamblu sectorul financiar-bancar a acaparat 58 la suta din valoarea totala a schimburilor bursei. Indicii bursei au crescut in continuare, insa ascensiunea s-a mai temperat putin. Indicele BET a avut o apreciere saptamanala de 1,02 la suta si a atins in sedinta de luni, 10 ianuarie un nou maxim istoric la valoarea de 5.162,8 puncte.
Indicele BET-C a urcat cu 1 la suta si a incheiat saptamana cu un nou maxim istoric la nivelul de 3.324,64 puncte. Indicele BET-FI a inregistrat cea mai spectaculoasa apreciere saptamanala, de 3,9 la suta, atingand un maxim istoric de 20.328,03 puncte. Un numar de 40 de societati au inregistrat cresteri in saptamana incheiata, in timp ce pierderi au inregistrat doar 12 emitenti. In topul cresterilor se afla actiunile UAMT Oradea cu 21,93 la suta, urmate de titlurilor Oltchim Ramnicu Valcea, aceasta avand o apreciere saptamanala de 17,24 la suta, si de Petrolexportimport cu un plus de 16,64 la suta. Cel mai mult au scazut actiunile Agras, acestea depasind data de referinta cu un minus de 10 la suta.
Apropierea de final a perioadei de subscriere in cadrul majorarii capitalului social prin aport in numerar la valoarea nominala de peste 1.000 lei/actiune a determinat o imbunatatire a volumului tranzactiilor pe titlurile RRC, concretizata printr-un total al schimburilor de 284,7 miliarde lei, adica peste 20 la suta din totalul bursei.
Cea mai lichida banca de la cota bursei, si