Ceaiuri impotriva alcoolismului Fitoterapia, legumele si unele fructe pot oferi celor care vor sa scape de consumul excesiv de alcool cateva remedii. Combinatia plantelor si fructelor pe care le Ceaiuri impotriva alcoolismului
Fitoterapia, legumele si unele fructe pot oferi celor care vor sa scape de consumul excesiv de alcool cateva remedii. Combinatia plantelor si fructelor pe care le prezentam va combate dorinta de a bea peste masura. In timpul "tratamentului", trebuie sa se evite consumul de alimente sarate, mezeluri, vanat si excesul de condimente.
1. Ceai de citrice si patrunjel
Se fierb intr-un litru de apa 90 g patrunjel, 1 g coaja de grepfruit uscata recent si 5 g coaja de portocala. Aceste ingrediente se fierb pana cand lichidul scade la jumatate. Ceaiul acesta se indulceste cu miere si se pastreaza la rece. Se administreaza in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cate o lingurita. Trebuie sa mentionam ca tratamentul va fi urmat mai multe luni (2-3), putand da rezultate excelente.
2. Infuzie tonica. In prepararea acestui remediu vom folosi o combinatie de frunze de menta, coada soricelului, fructe de catina alba, fructe de coriandru si petale de trandafir - in parti egale. Din aceste ceaiuri (din frunze si fructe), pe care le amestecam foarte bine, vom folosi cate 3 linguri pe zi. Mai exact, peste fiecare lingura de ceai vom turna cate o cana de apa fiarta. Acoperim bine vasul, timp de 10 minute. Fiecare cana va fi bauta cu o ora inainte de fiecare masa principala.
3. Tinctura de ardei iute poate fi un remediu foarte folositor pentru persoanele care vor sa scape de patima alcoolului si care nu au probleme cu stomacul. Iata cum se prepara: punem la macerat 400 g ardei iute (rosu de preferinta) in 200 ml alcool. Dupa 8 zile filtram acest amestec. Se administreaza cate 20 picaturi dimineata si 20 picaturi la pranz, dizolvate