Nicolae Ceausescu si Lenuta Petrescu au fost incununati cu inalte distinctii si onoruri stiintifice, desi absolvisera doar clasele primare.
In toamna lui 1925, Ceausescu A. Nicolae este inscris la scoala sateasca din Scornicesti. Strabatand drumul catre scoala descult, folosind rechizite imprumutate, Nicolae era recunoscut ca un copil ager, incapatanat, dar mediocru la invatatura.
Criza economica declansata in 1929 il obliga pe Nicolae, la nici 11 ani, sa renunte la scoala pentru a munci la camp. Dar baiatul alege solutia Bucurestiului, unde avea deja doi frati. In Capitala, a fost ucenic de cizmar, dar a vandut si ziare in Gara de Nord.
GIMNAZIST LA 47 DE ANI. Apropiindu-se de cercurile comuniste din Bucuresti, interzise de Siguranta, Nicolae Ceausescu va fi aruncat pentru mai multi ani in inchisori, de unde a iesit in august 1944.
Devenit liderul PCR, Ceausescu avea nevoie de o biografie "potrivita" noii sale posturi. Astfel ca, in decembrie 1965, Scoala medie nr. 10 "Zoia Kosmodemianskaia" (Bucuresti) a eliberat "Diploma de maturitate" "gimnazistului" Ceausescu Nicolae, in varsta de 47 de ani. La doar o luna, in ianuarie 1966, Ceausescu devenea licentiatul Institutului de Stiinte Economice "V.I. Lenin". "Diploma" de licenta a fost semnata de Manea Manescu, pe atunci rectorul Institutului. Pentru acest serviciu si altele de acelasi fel, in 1974, Ceausescu il va inalta la rangul de premier.
Dupa anul 1968, cand intra in atentia Occidentului ca prezumtiv opozant al URSS, Ceausescu devine rasfatatul universitatilor si academiilor internationale, adunand in palmaresul sau titluri stiintifice si onorifice.
REPETENTA ELENA PETRESCU. Nascuta intr-o familie de tarani saraci din satul Petresti (Dambovita), Elena Petrescu a frecventat scoala cu o singura clasa din sat. Un carnet de note, pastrat de