Peremistii se declara decisi sa nu faca front comun cu nici una dintre taberele politice din Parlament, desi atat in legislatura trecuta, dar si la investitura noului Guvern senatorii si deputatii partidului condus de Corneliu Vadim Tudor au votat alaturi de social-democratii lui Adrian Nastase.
Liderii PRM critica cu efervescenta intentia aliatilor de a-i schimba din functii pe presedintii celor doua Camere, dar nu sunt de acord nici cu ideea pesedistilor de a demara procedurile de suspendare a sefului statului.
In aceste conditii, ei spun ca nu vor face o opozitie comuna cu social-democratii, care "mai au multe de platit" pentru ce au facut cat au fost la putere. Vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas, a declarat ieri ca partidul pe care il reprezinta nu isi va acorda votul neconditionat nici uneia dintre cele doua tabere, ci va continua sa faca o opozitie "constructiva". "Nu putem face o opozitie comuna cu nici un alt partid, pentru ca ne-am pierde identitatea (...). Daca Alianta va veni cu legi bune, le vom vota, daca nu, ne vom pronunta impotriva, indiferent cine va mai vota asa", a explicat Bolcas.
In orice caz, peremistii sustin ca intentia PNL si PD de a-i inlocui pe Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase nu are un suport constitutional si ca incercarea de a limita atributiile presedintilor celor doua Camere este fara substanta.
"Nu agiti o idee fara sa ai fundamentul constitutionalitatii ei, iar Constitutia Romaniei nu ingaduie asemenea proceduri", a spus Bolcas, care a precizat ca exista o diferenta intre revocare si schimbare. "Schimbarea se poate face o data la patru ani, iar revocarea e o masura ce apare numai in conditii de criza", a explicat deputatul PRM.
Bolcas a spus ca cei doi presedinti ai Camerelor nu au savarsit pana acum nici o culpa care sa puna in discutie revocarea lor si a mentionat faptul ca atat validarea presedin