Corectiile negative s-au mentinut si in sedinta de tranzactionare de ieri de la Bursa de Valori, toti cei trei indici inregistrand deprecieri de circa doua procente, pe fondul scaderii cotatiilor unui numar de 36 emitenti.
Lichiditatea a crescut, insa, fata de valoarea atinsa in sedinta precedenta, cifrandu-se la 513,3 miliarde de lei.
La nivelul cursurilor, cresterile au fost nesemnificative, cea mai mare apreciere apartinand titlurilor Policolor, de 4 la suta. Cotatia finala a acestui emitent a fost de 13.000 de lei. Aceeasi ascensiune, insa pe o lichiditate redusa, de 159,8 milioane de lei, a realizat si societatea Eforie, ale carui actiuni au crescut pana la 5.200 lei. In rest, cresterile au fost, in medie, de un procent, lucru care nu poate multumi investitorii. Printre actiunile lichide care au rezistat cel mai bine scaderii generalizate se afla Rompetrol Rafinare Constanta si Oltchim, care mai mult au stagnat. Asadar, titlurile RRC au crescut cu 1,65 la suta, iar cele ale Oltchim, cu 0,30 la suta.
Aprecierea cursului Rompetrol Rafinare are loc pe fondul anuntarii rezultatelor financiare pe anul 2004, care arata o cifra de afaceri de 1,44 miliarde de dolari si un profit net de 4 milioane de dolari. Rafinaria a inregistrat o crestere a profitului operational de 5 ori in 2004, comparativ cu anul anterior.
Din punctul de vedere al valorilor tranzactionate, se pare ca Rompetrol a revenit in fruntea plutonului celor mai lichizi emitenti, cu un rulaj de 103,4 miliarde de lei, urmat de Banca Transilvania cu circa 62 miliarde de lei. Segmentul SIF-urilor se afla in cadere libera, toate cele cinci societati de investitii inregistrand variatii in scadere, cu o medie de 2,71 la suta.
Scaderea generalizata inregistrata, ieri, de piata de capital era de asteptat, dupa cresterea de amploare din ultima perioada. Corectiile negative s-au menti