Eduard Teodorescu are 43 de ani si a devenit acordor de piane acum mai bine de zece ani. Pasiunea pentru acest instrument i-a fost insuflata de parintii sai, profesori de muzica. ?Desi sint inginer de profesie, am iubit dintotdeauna muzica clasica.
Eduard Teodorescu are 43 de ani si a devenit acordor de piane acum mai bine de zece ani. Pasiunea pentru acest instrument i-a fost insuflata de parintii sai, profesori de muzica. ?Desi sint inginer de profesie, am iubit dintotdeauna muzica clasica. Prima mea experienta de acordare am facut-o pe pianul bunicii mele, vechi de 60 de ani. La inceput a fost o joaca, apoi s-a transformat intr-o adevarata meserie. Pentru aceasta, ai nevoie de ureche muzicala si de multa pasiune?, marturiseste Eduard.
Cu toate ca nu a urmat cursurile Conservatorului, acordorul este inzestrat cu calitatile necesare practicarii acestei meserii. Cel care l-a initiat in tainele acordatului a fost maestrul Ilie Stanescu, cel mai batrin si mai bun acordor din tara. Experienta traita alaturi de mentorul sau nu o va uita niciodata: ?Am ajuns prin intermediul unei cunostinte la unul dintre cei mai renumiti oameni de breasla din Bucuresti. Era atit de batrin, cred ca avea peste 90 de ani, incit nu mai vedea foarte bine. Auzul insa era mai bun ca al unui adolescent. Pentru ca nu avea copii carora sa le transmita vastele sale cunostinte din domeniu, a acceptat sa-i fiu ucenic?.
Ilie Stanescu a tinut neaparat sa-l viziteze pe viitorul lui ucenic pentru a auzi cum suna un pian acordat de el. A fost proba pe care Eduard a trecut-o cu usurinta, batrinul acordor fiind multumit de calitatea sunetelor. ?Mi-a spus ca am o baza de cunostinte buna si am inceput sa iau lectii de la el. Experienta sa era uimitoare, el lucrase foarte multi ani in Germania, la o renumita fabrica de piane. Mi-a lasat o trusa de instrumente unice, din otel specia