Scandalul privind ascultarea, de catre serviciile secrete, a telefoanelor unor agentii de presa a ajuns si pe masa premierului Calin Popescu Tariceanu, care considera ca o astfel de masura reprezinta un lucru extrem de grav, care atenteaza la libertatea mass-media. Tariceanu a aratat, miercuri seara, intr-o emisiune televizata, ca informatiile respective trebuie, mai intai, analizate cu foarte multa atentie si, in cazul in care ele se dovedesc adevarate, masurile trebuie sa fie extrem de transante.
"Se poate aprecia ca in spatele serviciilor secrete se intampla foarte multe lucruri... Unele se intampla, altele tin de domeniul fabulatiei, insa ascultarea telefoanelor mi s-a parut un lucru extrem de grav si va trebui sa verificam si sa vedem daca asa este si sa adoptam o atitudine extrem de transanta, fara nici un fel de ambiguitate", a spus primul-ministru.
Deocamdata, insa, cazul se afla in atentia parlamentarilor de la Comisiile de aparare, care l-au audiat deja pe chestorul-sef al Directiei Informatii si Protectie Interna din cadrul MAI, Virgil Ardelean, suspectat ca ar fi cerut interceptarea convorbirilor efectuate la doua posturi de telefonie fixa apartinand agentiilor Mediafax si AM Press. Organismele parlamentare nu si-au formulat inca o concluzie in acest caz, asteptand lamuriri suplimentare din partea SRI, PNA si MAI.
Ministrul Administratiei si Internelor a dat ieri un indiciu clar asupra deznodamantului pe care il va avea cazul Ardelean.
Desi nu a aratat clar ca seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din MAI urmeaza sa fie destituit, Vasile Blaga s-a declarat vehement impotriva "oricarei operatiuni de interceptare a convobirilor telefonice ale institutiilor mass-media".
Intr-un comunicat remis presei, Blaga arata ca, desi interceptarea apelurilor unor persoane este necesara pentru solutionarea unor cazur