Chiar daca, la nivelul declaratiilor formale, Romania se bucura de tot sprijinul liderilor europeni pentru integrarea in UE in 2007, in interiorul Parlamentului European exista mai multe voci care se indoiesc de capacitatea si meritele tarii noastre de a face parte din "lumea buna" a continentului. Acest lucru i-a fost explicat cat se poate de clar presedintelui Traian Basescu de catre sefii grupurilor politice din PE, intr-o intalnire pe care a avut-o cu acestia, joi seara, in Polonia. Basescu a precizat ca discutia respectiva a fost extrem de interesanta si ca toti cei patru lideri ai grupurilor parlamentare din Parlamentul European au manifestat "fara retinere" sustinerea pentru integrarea Romaniei in timp util si fara aplicarea clauzei de salvgardare. Totusi, potrivit sefului statului, reponsabilii europeni au atras atentia ca "exista neincredere in interiorul unora din aceste grupuri si ca aceasta trebuie spulberata, trebuie anihilata si prin ceea ce se intampla in Romania, dar si printr-un proces de explicare".
Din acest motiv, presedintele a cerut celor patru lideri sa-i organizeze o intalnire cu parlamentarii europeni, mai ales cu cei "romano-sceptici".
El a avansat propunerea ca o astfel de discutie sa aiba loc in jurul datei de 22 februarie, cand va participa, la Bruxelles, la Consiliul Nord-Atlantic. Chiar daca, la nivelul declaratiilor formale, Romania se bucura de tot sprijinul liderilor europeni pentru integrarea in UE in 2007, in interiorul Parlamentului European exista mai multe voci care se indoiesc de capacitatea si meritele tarii noastre de a face parte din "lumea buna" a continentului. Acest lucru i-a fost explicat cat se poate de clar presedintelui Traian Basescu de catre sefii grupurilor politice din PE, intr-o intalnire pe care a avut-o cu acestia, joi seara, in Polonia. Basescu a precizat ca discutia respectiva a fost extrem de int