Spaghetti puttanesca.
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g pulpa de rosii (din conserva), 1-2 linguri ulei de masline, 2 catei de usturoi zdrobiti, 2 ardei iuti rosii tocati marunt, 1/2 ceasca apa, 12 masline verzi ori negre, fara samburi, taiate feliute, 8 fileuri de sardele taiate bucati, 2 lingurite capere taiate marunt, 2 linguri patrunjel verde tocat, 1 lingura busuioc proaspat tocat, 350 g spaghete, parmezan sau cascaval ras, dupa gust.
Mod de preparare:
Se toaca marunt pulpa de rosii.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se dunstuiesc usturoiul si ardeiul iute circa 1 minut, la foc potrivit, dupa care se adauga rosiile si apa. Se da focul mai mic si se lasa sa fiarba incet, pana ce se inmoaie bine rosiile (eventual, se mai adauga putina apa).
Se pun in tigaie si maslinele, sardelele, caperele, patrunjelul verde si busuiocul si se fierb incet, inca 3 minute.
Se fierb spaghetele al dente intr-o cratita cu apa multa, se scurg, se rastoarna inapoi in cratita, se toarna peste ele sosul si se amesteca bine pe foc slab. Spaghetele puttanesca se servesc presarate cu parmezan sau cascaval ras dupa gust.
Pizza crocanta traditionala
Ingrediente (pentru 4 persoane): Pentru aluat - 7 g drojdie uscata, 2 lingurite zahar, 3/4 ceasca apa calda, 2 cesti si jumatate cu faina, putina sare. Pentru umplutura: 3/4 ceasca bulion (din sticla), 125 g salam taiat felii subtiri, 2 linguri busuioc proaspat (tocat), 125 g ciuperci marunte taiate felii, o ceapa taiata mai intai in doua si pe urma julienne, 1/2 ardei gras verde taiat fasii, 12 masline negre fara samburi, taiate in doua, 6 fileuri de sardele, 1 ceasca Mozarella taiata bucatele, 1/4 ceasca parmezan sau cascaval ras.
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un castron drojdia cu zaharul, se adauga apa, si pe urma faina, impreuna cu sarea, amestecandu-le b