Perfect. Acesta este cuvantul care ar defini cel mai bine spectacolul oferit, vineri seara, de una dintre cele mai cunoscute trupe de dans din lume: Fire of Anatolia.
"Focul Anatoliei" s-a nascut avand la baza episoade din mitologia si istoria Turciei, reusind sa sintetizeze, sub conducerea lui Mustafa Erdogan, elemente si figuri de dans ce provin din diferite regiuni ale tarii.
Cei 78 de dansatori, care au schimbat peste o mie de costume,
si-au etalat maiestria intr-un spectacol ce a combinat ritmurile orientale traditionale cu efectele speciale spectaculoase. Temele principale au fost focul mistuitor si, totodata, purificator, pasiunea si dorinta de libertate.
Spectacolul de la Sala Palatului - structurat in doua parti - a cuprins o inlantuire de dansuri intr-un crescendo exploziv in care binele a reusit, in cele din urma, sa invinga forta intunericului si a raului.
Prima parte a fost deschisa cu o scurta introducere a publicului in tainele crearii Anatoliei si a aparitiei focului sfant de pe muntele zeilor - Nemrut. "Ceremonia focului", "Raurile focului", "Dansul focului", "Arborele vietii", "Armata intunericului", "Salvarea", "Triunghiul dragostei", "Zile de lumina", "Pandora" sau "Victoria intunericului" au fost doar cateva dintre dansurile primei parti in care s-a prezentat o parte a istoriei Anatoliei.
In cea de-a doua parte a spectacolului, binele este cel care castiga teren, iar personajul malefic se declara invins si da mana cu invingatorul.
"Dansul stafiilor", "Armata luminii", "Razboiul", "Refacerea copacului vietii", "Infloreste si inmulteste-te" si "Chemarea" au fost mesaje de pace pe care "Fire of Anatolia" le-a transmis tuturor spectatorilor.
Spectacolul, organizat de Omnis Media si Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci, cu sprijinul Ambasadei Turciei la Bucuresti, a avut si o componenta caritabila.