SANATATE/FRUMUSETE
MARA RADUCANU
Au culoarea cafeniu deschis, sunt pete de dimensiuni relativ mici, care se accentueaza la soare si dispar in lunile de iarna. Nu este o ghicitoare, dar probabil daca ar fi, ati raspunde cu siguranta din prima incercare. V-ati prins, nu este vorba despre nimic altceva, decat despre⦠pistrui. Si cine nu a auzit de pistrui? Dizgratiosi si stresanti pentru unii, dar fermecatori si la moda pentru altii, ii intalnim mai ales la persoanele cu pielea mai alba sau persoane roscate cu ochii albastri.
MUSAFIRI NEPOFTITI. In realitate, nu trebuie sa ne facem prea multe griji, deoarece pistruii nu reprezinta o afectiune, ci au caracter ereditar sau de multe ori sunt o consecinta a expunerii prelungite la soare. Acestia apar de obicei in copilarie, mai ales pe regiunile descoperite, cum ar fi frunte, nas, pometi, umeri si brate si, din pacate pentru unii sau din fericire pentru altii, ne insotesc tot restul vietii.
Desi iarna pistruii dispar, de indata ce da soarele, ei revin in forta si, cu trecerea timpului, numarul lor creste din ce in ce mai mult. Exista persoane pentru care pistruii reprezinta o adevarata povara si nu inceteaza sa se intrebe ce se poate face pentru a scapa de ei. Referitor la acest aspect, se poate spune ca nu exista nici un tratament care sa duca la disparitia totala a pistruilor, ci doar la reducerea acestora. Dar nu fiti descurajati! Daca nu suportati sa aveti pielea plina de picatele aurii si va doriti cu orice pret sa scapati cat de cat de ei, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa evitati expunerea la soare sau la solar, cat mai mult posibil.
REMEDII. Pentru cei care vor sa apeleze la metodele naturiste, recomandate pentru indepartarea pistruilor este infuzia de patrunjel. O alta solutie naturista impotriva pistruilor este ceaiul de soc. Iata cum veti proceda