Peste 100.000 de tone de produse petroliere au disparut anul trecut, in decurs de cateva luni, din conductele societatilor Petrotrans si Conpet, ridicand prejudiciul la circa 1.743 miliarde lei, conform datelor Corpului de Control al ministrului Economiei, care a finalizat cercetarile in cazul privind fraudele economico-financiare in activitatea de transport a produselor petroliere, dosarul “Petrotrans”. Daca intr-un prim inventar realizat de gestionarii societatii in luna iunie 2004 se constata un prejudiciu de 243 miliarde de lei prin lipsa a 14.000 tone de produse petroliere, in luna august, cantitatea furata se ridica la 96.000 de tone. Acest ultim prejudiciu depaseste suma de 1.500 miliarde de lei.
Mai mult, gestionarii interogati in dosar au declarat ca anumiti factori de conducere ai Petrotrans, printre care directorul general Ion Galca, au sugerat sa nu fie trecute in inventar cantitatile reale de produse petroliere.
Din aceleasi declaratii, s-a desprins ipoteza existentei unei filiere de desfacere a produselor petroliere furate, in judetul Constanta, condusa de Eduard Martin, fratele prefectului de Constanta. Ministrul Codrut Seres a declarat, ieri, ca a dispus trimiterea dosarului Petrotrans, in vederea solutionarii, catre Parchetul National Anticoruptie si Inspectoratul General al Politiei - Directia Investigare a Fraudelor.
De asemenea, ministrul Seres a cerut schimbarea, in regim de urgenta, a componentei AGA si CA la societatile Conpet si Petrotrans. Peste 100.000 de tone de produse petroliere au disparut anul trecut, in decurs de cateva luni, din conductele societatilor Petrotrans si Conpet, ridicand prejudiciul la circa 1.743 miliarde lei, conform datelor Corpului de Control al ministrului Economiei, care a finalizat cercetarile in cazul privind fraudele economico-financiare in activitatea de transport a produselor petroliere, dosa