Prefectul Capitalei, Mioara Mantale, a gasit motivul pentru care marea deszapezire nu s-a facut ca la carte.
MONICA C. ANDREI
VINOVATI. Ea a dat vina pe bucurestenii care n-au stiut cum sa reactioneze in momentul in care s-au trezit cu mormanele de zapada in fata blocului. "Vom trimite formulare catre fiecare asociatie de locatari si le vom explica. Lumea o sa afle despre faptul ca trebuie sa inlature zapada din parcarile private, din fata locuintelor si sa-si curete masinile. Am constatat ca multi nu cunosc aceasta masura obligatorie pe care o au fata de fenomenul de deszapezire", a spus Mioara Mantale.
SFATURI. Prefectul nu stie un lucru foarte simplu, fenomenul este arhicunoscut de bucuresteni, mai ales ca l-au testat in fiecare iarna pe pielea lor. Insa nu este pentru prima data cand firmele de salubrizare nu fac fata iernii, iar vina este data in final tot pe cetateni. De foarte multe ori acest lucru nu se intampla pentru ca locatarii nu au unde sa arunce zapada de pe trotuare. Mantale i-a sfatuit pe locuitorii Capitalei sa arunce omatul langa borduri, fara a se gandi ca acele spatii nu sunt suficiente.
INUTIL. Primarul general interimar, Razvan Murgeanu, a spus ca de fapt ideea trimiterii de formulare asociatiilor de locatari a apartinut unor primari de sector, care s-au plans ca bucurestenii, adica cei care i-au ales, n-au iesit la deszapezit. Era practic imposibil in unele situatii unde nici macar masinile de salubrizare nu si-au facut aparitia. Cert este un singur lucru, astazi administratorii vor primi prima lectie de deszapezire. Banii cheltuiti pentru tiparirea si impartirea formularelor, care puteau fi folositi pentru alte activitati utile, vor fi suportati de primariile de sector. In Capitala sunt aproximativ 180.000 de scari de bloc, mai exact 80.000 de adrese, la care se adauga si cele de la case.
AMENDA P