Desi au tratat, in 2004, peste 100.000 de pacienti, 82 de cadre sanitare de la Ambulatoriul Spitalului Coltea risca sa ramana pe drumuri pentru ca directorul spitalului, prof. dr. Cristian Radu Popescu, doreste sa renunte la serviciile acestora pe motiv de... ineficienta.
Speriati de aceasta perspectiva si banuind ca directorul unitatii intentioneaza sa creeze un alt ambulatoriu dupa ce va fi scapat de ei, medicii au inaintat un memoriu Ministerului Sanatatii, cerand clarificari.
Colectivul ambulatoriului respinge ideea privatizarii, inaintata de prof. dr. Cristian Radu Popescu, directorul spitalului, si sustine ca-si poate dovedi, cu acte, eficienta: ''Asiguram consultatii pentru pacientii care vin cu bilete de trimitere, pentru urgente si pentru pacientii internati in spital care au nevoie de examene de specialitate, fara corespondenta in spital. Situatia numarului de consultatii si servicii medicale raportate catre Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti in anul 2004 este: total consultatii - 105.959, servicii medicale - 148.940, total punctaj - 1.916.319''.
Prof. dr. Cristian Radu Popescu, directorul Spitalului Coltea si reprezentantul legal al ambulatoriului, i-a convocat, in data de 6 ianuarie a.c., la o sedinta pe medicii din ambulator, anuntandu-i de ''intentia sa de a renunta la serviciile medicale prestate in ambulator, si de a nu mai prelungi contractul acestei unitati cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS)." Consecinta logica a acestei decizii o reprezinta si intreruperea platii salariilor incepand cu luna ianuarie 2005. Popescu a explicat intentia sa prin aceea ca ''suma decontata pe serviciile medicale prestate in ambulator ar fi insuficienta pentru plata salariilor si a cheltuielilor de intretinere''. Ca o solutie de salvare a activitatii cadrelor medicale din ambulator, el a ''sugerat'' insa fiecarui medic de aici sa solicite