* Ovidiu Musetescu a demisionat de la presedintia Comisiei de privatizare a BCR * Cei patru vicepresedinti ai AVAS - revocati din functie - Sunteti presedintele AVAS de cateva zile. Care au fost primele masuri luate? Veti schimba vicepresedinti, directori ai AVAS?
- inainte de a face schimbari, consider ca trebuie sa cunosc oamenii din aceasta institutie, echipa cu care voi lucra. Sunt hotarat sa ma implic la maximum. Sunt multe probleme, si spete din cele mai variate, de exemplu, chiar din prima saptamana m-am intalnit cu FMI si Banca Mondiala, cu BERD si cu reprezentanti ai unor ambasade. Practic, a trebuit sa lucrez ca si cand fusesem numit de un an, nu de cateva zile. Cat priveste vicepresedintii Autoritatii, acestia sunt numiti, ca si presedintele, prin decizie a prim-ministrului Romaniei. Deocamdata, au fost revocati din functie cei patru vicepresedinti pe care AVAS i-a avut de la 1 mai 2004, urmand ca in scurt timp sa fie desemnati noii vicepresedinti.
- Vor fi inlocuiti reprezentantii AVAS in Comisia de privatizare a BCR? Daca da, cand si cine sunt succesorii acestora? Pe ce considerente s-ar impune aceste schimbari?
- Comisia de privatizare a BCR, din care fac parte reprezentanti ai mai multor ministere, a fost numita prin hotarare de Guvern si poate fi modificata numai printr-un act normativ adoptat de Executiv. Este evident ca fiecare guvern vine cu propriul program de guvernare si intelege sa il aplice cu oameni care il reprezinta. Este firesc sa fie numiti alti oameni. De altfel, am luat deja act de demisia fostului presedinte al comisiei, domnul Ovidiu Musetescu. Cred ca este foarte clar ca privatizarea BCR reprezinta o prioritate. Lucrurile insa sunt putin mai complicate. in acest moment, analizam impreuna cu ceilalti actionari ai bancii, modalitatile cele mai eficiente de privatizare a acesteia.
- Se va finaliza privatiza