Dosarul 69/P/2003, instrumentat de procurorul Doru Gabriel Stoica, privea fapte de coruptie comise de afaceristul Traian Popelea si fostul consilier brasovean Nicolae Dogar
Procurorii anticoruptie au verificat solutia data intr-un dosar privind vanzarea unor imobile apartinand societatii brasovene Condor, concluzionand ca "nu exista fapte de coruptie", dar ca procurorii brasoveni ar trebui sa continue cercetarile referitor la o eventuala inselaciune. Cu toate acestea, purtatorul de cuvant al PNA, Gabriela Neagu,ne-a informat ieri ca Ioan Amarie, procurorul general al institutiei, a solicitat presedintelui Consiliului Suprem al Magistraturii, judecatorul Dan Lupascu, sa verifice, prin Corpul de Inspectie a Consiliului, toate aspectele care tin de modul de instrumentare a dosarului cu numarul 69/P/2003.
Procurorii PNA au reanalizat dosarul in care omul de afaceri Traian Popelea si fostul consilier local al Brasovului, Nicolae Dogar, fusesera suspectati de fapte de coruptie, in prima faza constatand ca respectivii nu au comis fapte de coruptie.
Cu toate acestea, procurorii PNA au trimis Parchetului Judecatoriei Brasov dosarul in care cei doi sunt suspectati de mai multe infractiuni economice. Ancheta in acest caz a fost inceputa de procurorul brasovean Doru Gabriel Stoica, dupa a carui plecare din PNA dosarul a fost preluat si finalizat de un alt magistrat.
Conducerea Sectiei a ll-a a analizat solutia data in acest caz si a stabilit ca "aceasta este legala si temeinica privind infractiunile conexe sau asimilate celor de coruptie".
Intrucat investigatiile procurorului Doru Gabriel Stoica au privit si alte fapte, s-a decis declinarea cauzei catre Parchetul Judecatoriei Brasov, faptele nefiind de competenta materiala a Parchetului National Anticoruptie, sustine sursa citata.
Dosarul 69/P/2003 - in care s-au facut cercetari privi