Cand a afirmat, luat pe sus de un val de aprecieri ironice ca Parlamentul este un fel de statiune balneo-climaterica de odihna, Adrian Nastase a pierdut din vedere doua amanunte. Primul, este presedintele Camerei Deputatilor si prin comparatia facuta s-a autoportretizat ca un administrator de la Sovata sau Tusnad-Bai.
Al doilea, Parlamentul nu mai este cel de pe vremea cand Adrian Nastase conducea guvernul. Atunci regula era simpla. Legile care veneau de la Palatul Victoria treceau fara nici o discutie. Ce venea de la Opozitie era respins fara prea multa bataie de cap.
Vioiul Valer Dorneanu prezida sedinte cu 15 parlamentari plictisiti in sala, dintre care 10 de la PSD, carora le venise randul sa stea de planton cu mana sus si restul, cine stie ce ametiti din Opozitie, incercand sa-si explice de ce nu si-au gasit altceva mai bun de facut. Acum situatia este cu totul alta. Raportul de forte dintre Putere si Opozitie este foarte strans.
Partidele parlamentare nu isi mai pot permite sa-si lase oamenii sa plece la odihna, pentru ca soarta unei legi, a unei motiuni sau chiar a guvernarii va depinde de cateva voturi. Nu va fi vreme de huzur, pentru ca fiecare dintre tabere si-a propus, inca de la inceputul sesiunii ordinare, obiective ambitioase. Alianta D.A. nu a scapat de obsesia inlocuirii presedintilor celor doua Camere.
In loc sa-si asume responsabilitatea pentru decizia paguboasa de a parasi dezbaterile la momentul alegerii presedintilor Camerelor, liderii grupurilor parlamentare PD si PNL cauta acum sa-i revoce pe presedintii in functie, chiar daca judecatorii Curtii Constitutionale au interzis asemenea procedura. Decizia Curtii Constitutionale a gasit urechi surde in grupurile Aliantei.
Talibanii din grupurile liberale si democrate se straduiesc sa schimbe regulamentele, astfel incat sa se poata pune probl