Ion Iliescu le-a spus presedintilor de organizatii adusi la Bucuresti, miercuri seara, ca multe dintre ideile reformatoare ale grupului de la Cluj le-a avut si el inca din anul 2000, si le-a sintetizat intr-o scrisoare pe care a adresat-o PDSR-ului la plecarea spre Palatul Cotroceni.
Ca sa fie si mai convingatoare aceasta afirmatie, in mapa inmanata sefilor de filiala s-a inclus si respectiva misiva citita la Conferinta Nationala Extraordinara a PDSR in ianuarie 2001. Acest lucru inseamna o recunoastere implicita a unor parti din materialul intocmit de Ioan Rus, dar si angajamentul lui Ion Iliescu de a pune in practica acele chestiuni comune.
Cu toate acestea, Ioan Rus nu a fost scutit de critici din partea lui Ion Iliescu, chiar daca nu a fost la sedinta.
Intrebat de ziaristi in legatura cu afirmatia lui Ioan Rus, cum ca, daca nu isi va regasi ideile in documentele de partid, atunci locul sau nu mai e in PSD, Ion Iliescu a spus ca acesta este "un mod fixist" de a privi lucrurile si ca nimeni nu poate sa-si permita sa spuna, facand parte dintr-o structura de partid, ca "eu am anumite idei, sau le acceptati sau, daca nu, eu v-am salutat".
Cat priveste problema succesiunii la sefia PSD, Ion Iliescu s-a declarat la fel de plictisit ca si Adrian Nastase de acest subiect si a spus ca nu este vorba de altceva decat de "o marota a presei", care nu tine seama de faptul ca PSD este un partid "care a trecut printr-un soc".
Platforma politica pentru orice candidat la presedintia unei organizatii comunale
In sedinta presedintilor de organizatii cu Delegatia Permanenta s-a insistat foarte mult pe formarea unei structuri de decizie, alcatuita din reprezentantii teritoriului. Aceasta ar urma sa participe activ la viata de partid, supervizand practic toate hotararile conducerii operative.
PSD a inmanat participant