Berea fara alcool reduce riscul de cancer Desi berea in exces creste riscul de cancer, se pare ca berea fara alcool are un efect benefic, arata un studiu al cercetatorilor japonezi. "Unele tipuri de Berea fara alcool reduce riscul de cancer
Desi berea in exces creste riscul de cancer, se pare ca berea fara alcool are un efect benefic, arata un studiu al cercetatorilor japonezi. "Unele tipuri de cancer sunt produse de chimicalele din carne si peste. Cand am hranit soarecii de laborator cu aceste substante chimice, s-a observat o deteriorare a ADN-ului, a plamanilor si a rinichilor. Dar aceasta deteriorare a fost redusa cu pana la 85 la suta cand soarecilor li s-a dat bere fara alcool in loc de apa", a declarat Sakae Arimoto-Kobayashi, coordonatorul studiului. Acesta crede ca anumite substante din bere, care nu au fost identificate inca, impiedica chimicalele sa se lipeasca de ADN. Daca substantele respective ar putea fi identificate, companiile ar putea produce bere bogata in acestea sau le-ar putea adauga in alimente, este de parere cercetatorul japonez. Consumul excesiv de alcool duce la aparitia a 6 la suta din totalul cazurilor de cancer.
Februarie - o luna neagra pentru cei cu accidente vasculare cerebrale
Persoanele care sufera un atac vascular cerebral in luna februarie au sanse mai scazute de supravietuire, sustin cercetatorii suedezi. "Daca o persoana face un accident vascular cerebral in timpul iernii este mai predispusa la deces, iar februarie este cea mai proasta luna in acest sens", a declarat dr. Farhad Ali Khan, coordonatorul studiului. "Riscul ca un atac vascular cerebral sa fie fatal este de opt la suta in cazul barbatilor si 12,3 la suta la femei in luna septembrie. Daca, insa, atacul survine in februarie, riscul ca acesta sa fie fatal creste la 14,5 la suta in cazul barbatilor si la 20,4 la suta in cazul femeilor. In timpul i