Otomanii cuceresc iarasi lumea, de data asta cu o trupa fabuloasa de dans.
Atat sala, cat si scena Salii Palatului din Bucuresti au fost pline ochi la primul spectacol eveniment al noului an, desfasurat pe 28 ianuarie. 78 de dansatori turci, proaspat intorsi din China, unde au avut un succes fulminant, au oferit publicului roman un spectacol impresionant: Focul Anatoliei. Lumini, culori, costume, sunete, ritmuri, imagini cinematografice si, mai ales, dans. Dans pe rupte.
Impartit in doua acte, fiecare cu o durata de trei sferturi de ora, spectacolul incearca sa sintetizeze, prin ritm si dans, aspecte din mitologia si din istoria straveche a popoarelor ce au trait de-a lungul anilor in Podisul Anatoliei. Momentele simbolice sunt prezentate pe fundalul eternei lupte intre bine si rau, transmitand mesajul de pace al unui popor turc cu un trecut zbuciumat si razboinic. Spectacolul imbina ritmurile moderne cu cele primitive - percutia, baletul cu dansurile traditionale, iar rezultatul este un show dinamic, cu o desfasurare concisa, fara "umpluturi" sau momente mai slabe. Focul cu care s-a dansat a avut un raspuns imediat in sala, mai ales ca prezenta comunitatii turce a fost masiva, iar reactia publicului a fost una mai rar intalnita la un spectacol de dans. La zece minute dupa incheierea spectacolului, cortina s-a ridicat, dand prilejul celor cativa spectatori care au mai ramas in sala sa-i vada pe tinerii dansatori facand miscari de recuperare dupa efortul intens. Zambetul si lumina care se pastrasera inca pe chipurile lor dupa 90 de minute epuizante au spus multe despre pasiunea si daruirea fara de care un astfel de show grandios nu poate avea succes.
In jurul lumii
Ofensiva artistica, in pasi de dans In cei patru ani de turnee, Focul Anatoliei a avut peste 600 de reprezentatii, urmarite de mai bine de 5 milioane de s