Volumul absolut al productiei industriale s-a majorat, anul trecut, cu 5,3 la suta, ritm de crestere superior celui inregistrat in 2003, cand indicele brut al productiei industriale s-a situat la 3,1 la suta, potrivit datelor preliminare publicate de Institutul National de Statistica (INS).
In conditii comparabile dupa numarul de zile lucratoare, productia industriala a urcat cu 4,3 la suta, fata de o crestere cu 3,4 la suta in 2003.
Ca si in anii trecuti, industria prelucratoare a fost principalul pilon de sustinere a productiei industriale. Dinamica industriei prelucratoare se situeaza peste media pe ramura, cu un spor de 6,3 la suta in volum absolut si 5,3 la suta in conditii comparabile.
Decembrie a marcat maximul cresterilor lunare de anul trecut, cand productia industriala s-a plasat cu 12,3 la suta peste volumul consemnat in ultima luna a lui 2003.
La nivel lunar, evolutii foarte bune au mai fost raportate in martie - 9,4 la suta si octombrie - 9,3 la suta. In primele noua luni ale anului trecut, volumul productiei industriale se situa cu 4,4 la suta peste rezultatul din perioada similara a anului 2003, iar cresterea economica era de 8,1 la suta.
Mentinerea ritmului in care a avansat industria creeaza astfel premisele pentru o crestere economica la finele lui 2004 de cel putin la nivelul din intervalul ianuarie - septembrie, respectiv 8,1 la suta. Volumul absolut al productiei industriale s-a majorat, anul trecut, cu 5,3 la suta, ritm de crestere superior celui inregistrat in 2003, cand indicele brut al productiei industriale s-a situat la 3,1 la suta, potrivit datelor preliminare publicate de Institutul National de Statistica (INS).
In conditii comparabile dupa numarul de zile lucratoare, productia industriala a urcat cu 4,3 la suta, fata de o crestere cu 3,4 la suta in 2003.
Ca si in anii trecuti, industria prelu