In urma alegerilor parlamentare, desfasurate pe data de 28 noiembrie 2004, romanii au putut constata ca avem cel mai bogat parlament existent vreodata. Un numar de 13 oameni de afaceri se afla acum in randurile parlamentarilor, unii dintre ei ocupand pentru prima data functii de seama, iar altii avand deja vechime in Parlament.
Ca sa fie bucuria si mai mare pentru ei, dupa ce au sarbatorit intrarea in Parlament, acestora li se vor mari si salariile. Şi asta de la 1 octombrie. 2005. Guvernul a publicat in Monitorul Oficial ordonanta prin care salariile demnitarilor vor creste semnificativ, un parlamentar urmand sa primeasca o indemnizatie bruta de 47.
912.000 lei, adica aproximativ 34 de milioane de lei venit net.
Laurentiu Mironescu, deputat:
„Implicarea in politica a oamenilor bogati poate reprezenta un lucru benefic datorita mentalitatii lor“
„Cred ca averea unui om ii asigura acestuia un sentiment de stabilitate si poate determina dorinta de implicare activa in viata publica.
Guvernul actual, impreuna cu majoritatea parlamentara, se va implica foarte serios in dezvoltarea economica a Romaniei, si mai ales in cresterea nivelului de trai pentru cetatenii acestei tari. Oameni cu adevarat bogati nu pot exista decat in tari bogate, stabile.
Implicarea clasei politice in problemele societatii reprezinta principalul sau rol.
Implicarea in politica a oamenilor bogati, de succes, poate reprezenta un lucru benefic datorita mentalitatii acestora si nu in ultimul rand, datorita faptului ca acestia sunt desprinsi de nevoia clasica de imbogatire a politicianului de pana acum, incapabil sa puna in fata interesului personal, pe cel public, al
celor care l-au votat. Nu am o imagine clara asupra parerii romanilor cu privire la faptul ca sunt reprezentati in Parlament de