Directorul televiziunii publice, Valentin Nicolau, se vede fortat sa ramana seful TVR pana cand Parlamentul se va reuni si va aproba eliberarea acestuia din functie sau va decide demiterea lui. Desi Nicolau le-a solicitat presedintilor celor doua Camere sa-i accepte demisia, Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase nu pot face acest lucru, intrucat Legea de organizare si functionare a SRTV prevede ca demisia presedintelui institutiei nu poate fi admisa decat de plenul Camerelor forului legislativ.
Prin urmare, scrisoarea induiosatoare pe care Nicolau le-a expediat-o lui Vacaroiu si Nastase va ramane in mapele personale ale celor doi lideri pana la o decizie oficiala a Parlamentului.
Asa au decis si deputatii din Biroul Permanent, care au analizat ieri documentul amintit, dupa ce presedintele Adrian Nastase i-a informat despre gestul lui Valentin Nicolau.
Secretarul Camerei, liberalul Titus Gheorghioff, a explicat presei ca, din punct de vedere juridic, demisia reprezinta un act de vointa unilateral, insa formula propusa de directorul TVR are in vedere "un act juridic de demisie sub conditie suspensiva", adica eliberarea lui din functie ar intra in vigoare la data la care presedintele tarii va promulga noua lege de organizare si functionare a SRTV. Potrivit lui Gheorghioff, acest lucru nu poate fi aplicat, fiind nevoie de o decizie prin vot a Legislativului.
Nicolau a gasit de cuviinta ca, pe langa cererea de demisie, sa expedieze celor doi presedinti ale Camerelor si o scrisoare deschisa, in care povesteste pe larg planul de reforma a SRTV pe care l-a aplicat si procentul de succes al acestuia. Textul in cauza va fi supus dezbaterii celor doua Comisii de cultura ale Parlamentului, care vor analiza si modul de imbunatatire a activitatii televiziunii publice. Directorul televiziunii publice, Valentin Nicolau, se vede fortat sa ramana seful TVR pana