Activitatea Directiei Generale de Protectie si Anticoruptie (DGPA) din cadrul Ministerului Justitiei vizeaza, printre altele, siguranta penitenciarelor, iar beneficiarii informatiilor obtinute sunt, in special, cei aflati la conducerea acestora, ne-a declarat, ieri, colonelul Ovidiu Stoian, directorul institutiei, facand referire la acuzele aduse recent de seful penitenciarelor din Romania, magistratul Emilian Stanisor. In acest context, colonelul s-a aratat nedumerit in privinta motivelor care l-ar fi determinat pe magistrat sa-l incrimineze, presupunand ca "schimbarea tacticii de lucru a DGPA a inceput sa deranjeze", cu atat mai mult cu cat in responsabilitatile directiei intra si "obtinerea de informatii referitoare la eventualele complicitati prin care pot intra in penitenciare obiectele interzise".
Potrivit colonelului Ovidiu Stoian, directorul DGPA, audierea care a avut loc marti la Comisiile parlamentare de aparare a avut drept scop principal prezentarea Raportului de activitate pe anul 2004 si principalele atributii functionale ale institutiei pe care o conduce, doar colateral facandu-se referire la acuzatiile aduse recent de seful penitenciarelor, magistratul Emilian Stanisor.
"Am raspuns si unor intrebari in legatura cu cele spuse de directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor referitoare la legalitatea infiltrarii unor ofiteri sub acoperire in Penitenciarul Arad. am prezentat documente din care rezulta ca actiunea a fost legala.
Noi nu facem cercetare penala, noi lucram numai pe partea informativa", ne-a declarat colonelul Stoian, subliniind faptul ca la operatiune au participat ofiteri de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate, sub coordonarea unui procuror.
In ceea ce priveste afirmatiile magistratului Stanisor, potrivit carora actiunea de la Arad (care viza obtinerea de informatii privind traficul de droguri) s-a