Mediul de afaceri acuza Executivul de imixtiune in organizarea si functionarea Camerei de Comert, dar oficialii guvernamentali spun ca au legea de partea lor.
Totul a pornit de la o hotarire data de Guvern, prin care Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti a fost scoasa de sub autoritatea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIRB). A doua zi dupa adoptarea actului normativ, reprezentantii CCIRB au venit cu acuze foarte grave la adresa Executivului, fluturind chiar varianta actionarii in judecata.
Ei spun ca Guvernul a emis un act in graba, fara sa se consulte cu mediul de afaceri, si ca statutul recunoscut de Cabinetul Tariceanu este declarat nul de justitie.
In replica, Executivul afirma ca este abilitat prin lege sa recunoasca infiintarea Camerei Bucuresti. Totodata, Guvernul respinge acuzatia potrivit careia mediul de afaceri nu a fost consultat, declarind ca vicepremierul George Copos a purtat discutii cu presedintele CCIRB, Gheorghe Cojocaru. Cit priveste anularea statutului, Guvernul spune ca nu i-a dat de urma.
Reprezentantii CCIRB considera ca efectele hotaririi de Guvern se rasfring asupra patrimoniului Camerei. Or, cele doua organizatii impart aceeasi cladire, de altfel foarte moderna, iar ruperea Camerei Bucuresti de CCIRB declanseaza si procedura de partaj.
Mediul de afaceri acuza Executivul de imixtiune in organizarea si functionarea Camerei de Comert, dar oficialii guvernamentali spun ca au legea de partea lor.
Totul a pornit de la o hotarire data de Guvern, prin care Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti a fost scoasa de sub autoritatea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIRB). A doua zi dupa adoptarea actului normativ, reprezentantii CCIRB au venit cu acuze foarte grave la adresa Execu