Unul dintre cei mai importanti producatori de conserve legume si fructe din Romania, SC Duro SRL, si-a castigat acest statut dupa ani de activitate in domeniu. Trecerea la economia de piata a facut ca intreprinderile de stat care produceau conserve de legume si fructe sa dispara, piata fiind acoperita de produse din import.
Dupa ani de experimente, initiatorii acestei afaceri, sotii Rodica si Dumitru Mitu, au descoperit un domeniu de activitate mai putin exploatat, producerea de conserve de gemuri si marmelada. Costurile de productie mai mici le-au permis initiatorilor afacerii sa practice preturi reduse.
Despre toate acestea, precum si multe altele, am discutat cu Rodica Mitu, administratorul firmei
-Faceti o scurta descriere a afacerii.
-Am pornit initial cu un alt domeniu, productia de obiecte de cult. Dupa vreo 2-3 ani am trecut prin mai multe faze ale privatizarii, dar gandul ne era tot la productie. Am mers pe procesarea de paste de tomate pentru diferite fabrici cu sigla firmei, cu materie prima din import, dar si cumparata din tara.
Astfel, am ajuns aici, la sediul actual, unde am avut spatiul inchiriat vreo doi ani, dupa care am cumparat fosta sectie ce apartinea Intreprinderii de legume si fructe Constanta. Am modernizat-o si cu utilaje noi, dar si second-hand, achizitionate atat din import, cat si din tara.
In concluzie, activitatea firmei este producerea de conserve legume si fructe. Avem si jumatate din actiunile unei fabrici la Dej, care face export de fructe concentrate in tarile din vestul Europei.
-Care este oferta firmei?
-Oferta noastra de produse este limitata comparativ cu momentul de inceput al activitatii. In perioada aceea, sectia nu era modernizata si in aceste conditii am incercat sa producem conserve din legume si fructe.
Odata cu achizitionarea actiunilor la f