Milioane de euro ajung de la rudele din strainatate, fara a fi declarate autoritatilor. Autocarele Atlassib aduc ilicit in Romania bani negri.
Anual, milioane de euro ajung in tara pe calea firmelor de transport. Legalitatea acestor servicii ramane insa un mare semn de intrebare. SC Atlassib SA, cel mai mare transportator de persoane, a dezvoltat un sistem de curierat prin care valuta este adusa in tara din mai toata Europa.
Cu toate acestea, directorii de la SC Posta Atlassib neaga acest lucru. Asemenea intrari neimpozitate afecteaza negativ, spre exemplu, exportatorii romani, datorita aprecierii cursului valutar.
De o buna perioada de vreme, o parte dintre banci au dezvoltat un sistem de transfer monetar bine pus la punct. Singurul dezavantaj pare a fi comisionul perceput de aceste unitati bancare. Astfel, multi prefera varianta unui curierat la mica intelegere, procedura mult mai ieftina, dar nu la fel de sigura.
Mai mult decat atat, aceste forme de curierat nu sunt legale din punctul de vedere al Serviciului Vamal din Romania.
Aceasta forma de a aduce bani in tara a fost dezvoltata si de firma de transport international de persoane Atlassib SA. Numai ca acesti bani nu sunt declarati la punctele vamale si astfel nu pot fi impozitati de statul roman.
Milioane de euro pe rutele Atlassib
O mare parte din suma de bani intrata in tara pe cai ilegale (discutam aici de milioane de euro) este datorata, in general, firmelor de transport persoane, care, pentru un comision modic, executa aceste transferuri de capital.
Un rol important in aceasta ecuatie a intrarii de valuta la negru in Romania o are holdingul Atlassib, tocmai pentru faptul ca detine un procent semnificativ din totalul transporturilor internationale.
“Da, eu primesc frecvent bani de la copiii mei din Italia si stiu ca ei pl