In saptamana 7-11 februarie, valoarea totala tranzactionata la Bursa de Valori a crescut usor fata de saptamana precedenta, cu circa 5 la suta, pana la nivelul de 2.154 miliarde lei. Media zilnica a valorii schimburilor a fost foarte ridicata, de 431 miliarde lei pe sedinta, sectorul financiar-bancar dominand tranzactiile, cu o cota de piata de 81,84 la suta din totalul schimburilor. Toti indicii bursei au scazut fata de saptamana precedenta, exceptia ramanand in continuare indicele BET-FI, care a avut o apreciere saptamanala pe fondul posibilei modificari a pragului maxim de detinere. Indicele BET a suferit o depreciere saptamanala de 1,94 la suta, in principal pe fondul scaderii pretului titlurilor Antibiotice Iasi, Rompetrol Rafinare Constanta si Impact Bucuresti. Indicele BET-C a coborat cu 2,32 la suta, tendinta majoritatii emitentilor fiind de scadere. Indicele BET-FI a fost singurul care a cunoscut o apreciere saptamanala de 4,45 la suta, iar maximul istoric a fost atins in penultima sedinta a saptamanii: 28.014,33 puncte. Acest maxim aduce investitorilor un randament mediu de 62,06 la suta fata de finalul anului 2004. In saptamana curenta, un numar de 36 de emitenti au suferit deprecieri fata de doar 13 care s-au apreciat.
In topul cresterilor s-au aflat actiunile MJ Maillis, care au castigat 12,5 la suta, urmate de titlurile SIF Transilvania, aceasta avand o apreciere saptamanala de 8,72 la suta, si de SIF 2 Moldova, cu un plus de 5,88 la suta. Cel mai mult au scazut actiunile Rafinariei Astra, acestea pierzand 28,45 la suta dupa ce rafinaria a anuntat sistarea productiei si intrarea in conservare.
Cel mai lichid emitent al sedintei curente a fost Banca Transilvania, valoarea totala a schimburilor depasind 673 miliarde lei, adica peste 31 la suta din totalul tranzactiilor pietei. Dupa ce a scazut drastic catre un minim de 10.700 lei pe actiune, t