BARUL CASEI
VERONICA GUZUN
JOSEPHINE
Ingrediente: cuburi de gheata, 30 ml apa minerala, 60 ml whisky, 30 ml lichior de mandarine, 30 ml suc de portocale, 30 ml suc de lamaie, o portocala
Preparare: Umpleti paharul pe jumatate cu gheata, adaugati apa minerala. Puneti restul ingredientelor in shaker, amestecati-le bine, apoi turnati in pahar. Ornamentati cu o felie de portocala.
Sfarsit de saptamana. Intalnire cu prietenii, la un bar. Ce sa iau ? Iar suc de rosii? Nu, parca azi as prefera ceva⦠altceva⦠Vreau sa sparg o prejudecata si anume ca exista bauturi pentru femei si bauturi pentru barbati⦠de aceea la intrebarea chelnerului "si domnisoara?" eu raspund "domnisoara vrea un whisky cu gheata si apa plata" - zambesc misterios prietenilor, ca sa nu imi puna intrebari in plus. Printre sticlele de bere, paharul meu pe jumatate plin cu lichid de culoarea caramelului, in care se inghesuie doua cuburi de gheata, arata chiar foarte elegant si feminin. Gust din el si "musc" bautura, asa cum recomanda producatorii. Lichidul se rostogoleste agale, arzand gatul. Iau o inghititura de apa sa simt cum fiecare nuanta a buchetului se pune in valoare. Nici o nota a parfumului nu se pierde. Ce de arome! Tonalitatile dulci se combina cu cele lemnoase si uleioase, un amestec prea complex pentru a fi descris.
BARUL CASEI
VERONICA GUZUN
JOSEPHINE
Ingrediente: cuburi de gheata, 30 ml apa minerala, 60 ml whisky, 30 ml lichior de mandarine, 30 ml suc de portocale, 30 ml suc de lamaie, o portocala
Preparare: Umpleti paharul pe jumatate cu gheata, adaugati apa minerala. Puneti restul ingredientelor in shaker, amestecati-le bine, apoi turnati in pahar. Ornamentati cu o felie de portocala.
Sfarsit de saptamana. Intalnire cu prietenii, la un bar. Ce sa iau ? Iar suc de rosii? Nu, parca