OTP, cea mai mare banca din Ungaria, este interesata de preluarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), pe care o considera un obiectiv important in cadrul programului de extindere in Europa Centrala si de Est, transmite Reuters. "Anticipam o competitie puternica in ceea ce priveste CEC, dat fiind ca interesul investitorilor in regiune s-a majorat, iar numarul bancilor aflate la vanzare a scazut", a declarat presedintele OTP, Sandor Csanyi. Privatizarea CEC a mai trezit interesul grupurilor Raiffeisen Bank, Bank Austria Creditanstalt si Erste Bank.
In ultimii ani, OTP s-a extins in mod sustinut in regiunea din Europa Centrala si de Est si in cea balcanica, unde ritmul de crestere al beneficiilor rezultate din operatiunile bancare este rapid.
In anul 2004, OTP a inregistrat un profit net de 140,1 miliarde de forinti (740 de milioane de dolari), cu 4% mai mult decat previzionasera analistii si cu 68% peste nivelul din 2003.
OTP a mai incercat sa participe, in Romania, la privatizarea Bancii Comerciale Romane, oferta sa fiind insa descalificata. Procesul de privatizare a CEC este preconizat sa se incheie pana la finele anului in curs, dupa ce Guvernul va aproba strategia de vanzare. Banca de investitii JP Morgan a fost angajata sa finalizeze strategia de privatizare in luna februarie. CEC are un capital social de 1.497 de miliarde de lei, un numar de peste 9.000 de salariati si o retea teritoriala formata din mai mult de 1.400 de unitati. OTP, cea mai mare banca din Ungaria, este interesata de preluarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), pe care o considera un obiectiv important in cadrul programului de extindere in Europa Centrala si de Est, transmite Reuters. "Anticipam o competitie puternica in ceea ce priveste CEC, dat fiind ca interesul investitorilor in regiune s-a majorat, iar numarul bancilor aflate la vanzare a scazut", a declarat p