FAST FOOD
SIMONA CHIRIAC
Ce inseamna sa fii cu adevarat nebun dupa aceasta ciudata "experienta" numita gratar...? Pur si simplu iti vine sa spui asa, dintr-o data: "Haideti sa facem un gratar!". Daca si ceilalti te iau in serios, urmeaza cumparaturile de rigoare, care sa includa obligatoriu carne pentru friptura, dar mai ales pentru mici, bere, sucuri, plus alte nimicuri care-ti fac viata atat de frumoasa. Se strang apoi prietenii, se inghesuie in masini (cu cat sunt mai multi, cu atat distractia este mai mare si nu simti ca te-ai transformat pentru o ora intr-o veritabila sardea!).
In sfarsit, ajungi undeva la marginea orasului, intr-un loc retras, ca doar nu vrei sa se autoinvite la gratarul tau tot cartierul. Ce conteaza ca e iarna, e ger, inoti in zapada? Important este sa nu fi uitat cineva carbunii acasa sau sa nu se aprinda focul. Totusi, e bine de stiut ca devii genial atunci cand situatia este extrema, fiind de necrezut sa nu-ti vina vreo idee salvatoare. Nu e gratar, folosesti o bucata de tabla (masina e facuta toata dintr-un astfel de material, iar cine nu risca nu castiga!). Nu avem carbuni, nu-i nimic. Se rezolva. Rezervorul este plin cu benzina si este imposibil sa nu gasesti ceva bun de ars. Nu-mi vine acum in minte o solutie pentru a inlocui carnea de mici uitata in frigider. Dar sigur exista!
Dupa ce te chinuiesti sa aprinzi focul, caci vorba aceea, ce este prea usor sigur ascunde ceva ciudat la mijloc, incepi sa pregatesti carnea de mici asa cum iti place tie. Se iau cu lingura cantitati egale si se formeaza, cu mana uda, mititei de marime potrivita, daca vrei sa se prajeasca si in interior. Inainte de a fi asezati pe gratar se ung bine cu ulei, ca sa nu te chinuiesti apoi sa-i dezlipesti cu furculita sau cu ce mai ai la indemana.
Este foarte important sa nu-i lasi sa se usuce, asa ca-i vei stropi d