Autoritatile sanitare s-au gandit, in sfarsit, ca a venit vremea sa ia masuri fata de acei furnizori de produse medicale si medicamente care storc unitatile sanitare de bani si distribuie marfa de proasta calitate. In speranta ca in spitale vor ajunge, cat mai curand, produse medicale si medicamente bune, reprezentantii Ministerului Sanatatii (MS) promit ca, pana la sfarsitul acestei saptamani, vor elabora noul regulament de organizare si desfasurare a licitatiilor privind achizitia de medicamente si materiale sanitare.
Ministrul Sãnãtãþii Mircea Cintezã iºi propune sã realizeze un sistem mult mai flexibil in urma cãruia, dacã se va constata neseriozitatea anumitor furnizori, ''spitalele sã aibã posibilitatea ca intr-un timp mult mai scurt ºi prin proceduri juridice mai simple sã refuze ºi sã inlocuiascã marfa de proastã calitate". In acelaºi timp, Cintezã asigurã atat cadrele medicale, cat ºi pacienþii cã modificarea modului de organizare a licitaþiilor nu va afecta aprovizionarea spitalelor in aceastã perioadã, aceasta putand fi realizatã prin modalitãþi adiþionale la vechile regulamente. Pe de altã parte, furnizorii de produse medicale considerã cã un nou regulament de organizare ºi desfãºurare a licitaþiilor este un lucru foarte bun pentru ei. ''La ora actualã marfa livratã corespunde preþului impus de MS ºi specificaþiilor din caietele tehnice'', ne-a declarat Ioan Cicealã, director executiv al Asociaþiei Furnizorilor de Produse Medicale.
MS a achiziþionat, anul trecut, prin licitaþie publicã la nivel naþional medicamente in valoare de 600 de miliarde de lei ºi materiale sanitare de circa 540 de miliarde de lei. Autoritatile sanitare s-au gandit, in sfarsit, ca a venit vremea sa ia masuri fata de acei furnizori de produse medicale si medicamente care storc unitatile sanitare de bani si distribuie marfa de proasta calitate. In speranta ca in spitale v