?Militarii? s-au pregatit timp de o luna si jumatate numai cu gindul la disputele cu ?liliecii?. Duelul cu Valencia a fost mereu prezent in declaratiile stelistilor. Obsesia elevilor lui Zenga s-a acutizat dupa ce ?liliecii? au intrat in criza, nereusind nici o victorie in ultimele cinci partide din Primera Division. Dupa doua turnee, in Cipru si Italia, si opt meciuri amicale, in care nici nu s-au facut de ris, dar nici n-au stralucit, stelistii vor intra pe teren cu gindul ca ar putea realiza cea mai mare performanta la nivel de club dupa 1989. Fotbalul romanesc n-a mai avut nici o echipa in ?primavara europeana? de 12 ani. In luna martie a anului 1993, Steaua a jucat impotriva belgienilor de la FC Anvers in ?sferturile? de finala ale Cupei Cupelor, dar au fost eliminati, dupa doua rezultate de egalitate (0-0 in deplasare, 1-1 la Bucuresti). Daca vor elimina campioana Spaniei, stelistii vor intilni in ?optimi? cistigatoarea din dubla mansa Dinamo Kiev - Villarreal.
?Bestia nera? pentru romani
In istoria intilnirilor romano-spaniole la nivel de cluburi, ibericii au o superioritate neta. Pina in acest sezon s-au inregistrat 21 de dueluri intre echipe din cele doua tari. Scorul calificarilor este net favorabil spaniolilor, care au trecut mai departe de 17 ori. Paradoxal insa, cel mai mare succes al fotbalului romanesc, Cupa Campionilor Europeni, a fost obtinut de Steaua pe tarim spaniol, la Sevilla, in fata Barcelonei.
FC Valencia a fost un adversar traditional al romanilor, dar s-a calificat de fiecare data. ?Liliecii? au eliminat de doua ori Steaua si o data formatiile FC Arges si Victoria Bucuresti. Ultimul meci al ?ros-albastrilor? in cupele europene s-a desfasurat pe 1 decembrie 2004, la Bilbao, in penultima etapa a Grupei B: Athletic - Steaua 1-0. Bilantul general al Stelei in partidele cu ibericii arata astfel: 14 meciuri, cinci