Legile din Romania raman, in continuare, facute doar pentru plebei. Oricat ar fi ele de eficiente, la prima vedere, avocatii celor bogati gasesc intotdeauna artificiile necesare pentru a nu ii lasa pe acestia, Doamne fereste! sa incalce legea, dar, in acelasi timp, nici sa nu o respecte.
Legea Audiovizualului, 504 din 11 iulie 2002, ar trebui sa faca ordine in sistemul audiovizualului din Romania.
Din pacate, ambiguitatea unora dintre articolele sale lasa loc de interpretari si reinterpretari asa incat, cei care au vrut mortis sa nu o respecte, fara a comite insa vreun delict, dupa un timp de gandire au putut striga "Evrika".
Articolul 44 al mentionatei legi de exemplu, ar fi trebuit sa impiedice monopolurile din domeniu, "pentru a proteja pluralismul si diversitatea culturala, concentrarea proprietatii si extinderea cotei e audienta in domeniul audiovizualului sunt limitate la dimensiuni care sa asigure eficienta economica, dar care sa nu genereze aparitia de pozitii dominante in formarea opiniei publice".
Iar la punctele nr. (8 si (9 se mentioneaza ca "o persoana fizica sau juridica, romana sau straina, poate detine cel mult doua licente de acelasi tip in aceeasi unitate administrativ teritoriala sau zona, fara posibilitatea de a detine exclusivitatea", iar urmatorul punct explica cum "o persoana fizica sau juridica poate fi investitor, direct sau indirect, la o singura societate de comunicatie audivizuala, iar la altele poate detine cel mult din capitalul social.
Familia si procentele sunt singura avere a lui Dan Voiculescu
Cunoscutul om politic, fost de afaceri, Dan Voiculescu a descoperit o adevarata arta in a se ascunde prin numele unor firme, de a-si masca actiunile la anumite posturi de radio si televiziune, de a imparti