Salariatii de la Uzina "Aro" din Campulung au intrat in greva foamei cu doua zile in urma. Oamenii au ajuns in pragul disperarii, dupa ce nu si-au mai primit drepturile banesti din octombrie 2004. Locuintele multora dintre ei au fost debransate de la electricitate si gaze din cauza datoriilor imense la intretinere. Altii spun ca pur si simplu nu mai au ce sa manance.
Liderii sindicali au plecat la Bucuresti pentru a solicita Guvernului un ajutor social de urgenta.
Greva foamei a inceput cu doua zile in urma. Mai intai au fost 38 de oameni care au demarat aceasta forma de protest. Ieri, altii au venit in sprijinul colegilor lor, asa ca numarul protestatarilor ajunsese deja la 80. La ora pranzului, a sosit si o echipa de medici de la spitalul din localitate, pentru a vedea cum se simt oamenii care nu mai mancasera nimic de aproape 24 de ore.
Si asta mai ales pentru ca unii dintre grevisti au varsta trecuta de 50 de ani. Un om a necesitat ingrijiri speciale dupa ce i-a crescut brusc tensiunea. Din fericire, este in afara oricarui pericol si a fost trimis acasa.
Unul dintre liderii sindicali, Constantin Arsene, care e si el in greva foamei, ne-a spus ca oamenii au ajuns la disperare. "Este un protest spontan. Muncitorii au ajuns la capatul rabdarii. Multi s-au tot imprumutat de bani sa aiba ce manca, iau produse de la magazin pe datorie, dar nu se mai poate asa. Altii au ajuns sa nu mai aiba acasa curent electric si gaze.
Au fost debransati pentru ca au acumulat datorii imense la intretinere. Cu siguranta, vor mai intra si alti salariati in greva foamei. Nu vom inceta acest protest pana cand nu ne vom primi salariile", ne-a spus reprezentantul grevistilor.
Situatia este si mai grava in cazul acelor familii unde atat sotul, cat si sotia lucreaza la aceeasi uzina, asa ca nici unul nu si-a primit de mult